FS-Film Oy

EtusivuValkokangasDVDHDUutisetYhteystiedotPressiTeatteri

Uutiset
26.11.2012
UUDEN JAMES BOND –ELOKUVAN ON NÄHNYT JO YLI 500 000 SUOMALAISTA »
Sam Mendesin ohjaama ja Daniel Craigin tähdittämä James Bond –elokuva 007 SKYFALL on kerännyt Suomessa 33 päivässä jo huikeat 521 895 katsojaa. 007 SKYFALL sai ensi-iltansa 26. lokakuuta.

Edellisen kerran 500 000 katsojan rajapyykki ylittyi Suomessa vuonna 2007. Silloinkin asialla oli suomalaiste...

23.11.2012
HOBITTI-TRILOGIA TUO SUOMEN ELOKUVATEATTEREIHIN UUDEN HFR 3D -TEKNIIKAN »
22.12.2011
RARE EXPORTS -DVD JA BLU-RAY YLITTIVÄT TIMANTTIRAJAN »
20.05.2011
JAMES CAMERONIN TITANIC SEILAA ELOKUVATEATTEREIHIN 3D:NÄ »
03.05.2011
RARE EXPORTS voitti yleisöpalkinnon Brysselin kansainvälisillä fantasiaelokuvafestivaaleilla »
31.01.2011
ANGRY BIRDS –pelin kehittäjä, kotimainen Rovio Mobile Oy yhteistyöhön Hollywood-studion kanssa »
31.12.2010
OSCAR® -EHDOKKAAT JULKI »
18.10.2010
KOTIMAINEN RARE EXPORTS PUTSASI PALKINTOPÖYDÄN SITGESISSÄ »

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
 
4.2.2015

Vuoden 2014 elokuvien Jussi-patsaat on nyt jaettu ja eniten palkintoja nappasi He ovat paenneet –elokuva!
Betoni-Jussi –palkinto jaettiin tänä vuonna Antti Litjalle pitkästä ja monipuolisesta urasta. MTV 3:n yleisön suosikkielokuva –palkinnon voitti Autolla Nepaliin. Muut voittajat olivat:

PARAS ELOKUVA
He ovat paenneet – tuottaja Aleksi Bardy
PARAS OHJAUS
He ovat paenneet – J-P Valkeapää
MIESPÄÄOSA
Mielensäpahoittaja – Antti Litja
NAISPÄÄOSA
Ei kiitos – Anu Sinisalo
MIESSIVUOSA
Korso – Petri Manninen
NAISSIVUOSA
Päin seinää – Mimosa Willamo
KÄSIKIRJOITUS
Päin seinää – Antti Heikki Pesonen
KUVAUS
Tuulensieppaajat – Peter Flinckenberg
MUSIIKKI
Eedenistä pohjoiseen – Sanna Salmenkallio
ÄÄNISUUNNITTELU
He ovat paenneet – Micke Nyström
LEIKKAUS
He ovat paenneet – Mervi Junkkonen
LAVASTUS
Palsa – Markku Pätilä
PUKUSUUNNITTELU
Onneli ja Anneli – Auli Turtiainen
MASKEERAUSSUUNNITTELU
Vadelmavenepakolainen – Jessica Simonsson
DOKUMENTTIELOKUVA
Eedenistä pohjoiseen – ohjaaja Virpi Suutari

Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944.
Jussi-ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati, jossa olivat tällä kertaa mukana tuottaja Riina Hyytiä, ohjaaja Zaida Bergroth, näyttelijät Laura Birn ja Antti Reini, käsikirjoittaja Simo Halinen, kuvaaja Juge Heikkilä, musiikintekijä Mauri Sumén, äänisuunnittelija Tuomas Seppänen, leikkaaja Kimmo Kohtamäki, lavastajaPete Neuvonen, pukusuunnittelija Riitta Peteri, maskeeraaja Hannele Herttua, elokuvakriitikko JuttaSarhimaa sekä Filmiauran hallituksesta Mika Siltala(pj), Manna Katajisto (vpj), Kalle Kinnunen, Matti Paunio, Minna Lampolahti ja Riina Liukkonen. Filmiauran hallituksen jäsen Lasse Saarinen oli jäävi eikä osallistunut ehdokkaiden valintaan.

Jussi-patsaiden lisäksi jaettiin ennen televisointilähetystä seuraavat palkinnot:
• Kettu Elokuvapalkinto annettiin Hamy Ramezanin jaRungano Nyonin lyhytelokuvalle Listen (Kuuntele). Palkinnon jakoi Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä YLEn kanssa.
• Elokuva- ja TV-alan vientipalkinto Hulda myönnettiin tänä vuonna elokuvan Big Game tuottaja Petri Jokirannalle.
• Filmiaura jakoi Nordisk Filmin Vuoden uroteko -rahapalkinnon Pelastetaan Maxim -liikkeen Lauri Kerolalle.

Lähde: Filmikamari

 

 
22.07.2008

Mika Kaurismäki käynnisti uuden elokuvansa kuvaukset Suomessa

Mika Kaurismäki aloitti tiistaina 22.7. uuden elokuvansa kuvaukset. Haarautuvan rakkauden talo -draamakomedia perustuu Petri Karran samannimiseen esikoisromaaniin, joka julkaistaan syyskuussa. Avioeron aiheuttamasta karmaisevasta, mutta samalla koomisesta koston kierteestä kertovassa elokuvassa nähdään Suomen oloissa ainutlaatuinen ensemble-cast. Rooleissa nähdään mm. Hannu-Pekka Björkman, Elina Knihtilä, Antti Reini, Tommi Eronen, Kati Outinen, Kari Väänänen, Irina Björklund, Anna Easteden, Antti Virmavirta, Mari Perankoski, Kari Heiskanen, Sakari Kuosmanen, Ilkka Villi, Aino Seppo ja Timo Torikka.

”Halusin tehdä tämän elokuvan, koska tarinan henkilöhahmot ovat herkullisia: koomisia ja traagisia samaan aikaan, ja ne istuvat hyvin tähän aikaan ja sen arvomaailmaan”, toteaa ohjaaja-tuottaja Mika Kaurismäki. Myös elokuvan aihe sijoittuu tähän päivään. Haarautuvan rakkauden talo on terävä analyysi parisuhteen olemuksesta – toisaalta hulvaton farssi, toisaalta järkyttävä tragedia.

Elokuvaa kuvataan eri puolilla Helsinkiä elokuun runsaan kuukauden ajan. Ensi-iltansa se saa syksyllä 2009. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mika Kaurismäki, Sami Keski-Vähälä ja Petri Karra. Mika Kaurismäki ohjaa ja tuottaa elokuvan. Kuvauksesta vastaa Rauno Ronkainen. Elokuvan tuotantoyhtiö on Marianna Films ja sen levittää FS Film Oy. Elokuvan kotimaiset esitysoikeudet on ostanut MTV3. Petri Karran esikoisromaanin julkaisee Gummerus Kustannus.

Mika Kaurismäki on ohjannut lukuisia elokuvia mm. elokuvat Honey Baby (2004), LA Without a Map (1998), Zombie ja kummitusjuna (1991), Helsinki-Napoli All Night Long (1987), Rosso (1985) ja Arvottomat (1982). Lisäksi hän on ohjannut ja tuottanut dokumenttielokuvia kuten Sonic Mirror (2007), Brasileirinho (2005), Moro no Brasil (2002).


SYNOPSIS

Perheterapeutti Juhani Helin, 35 (Hannu-Pekka Björkman), ja yritysvalmentaja Tuula Helin, 34, (Elina Knihtilä) päättävät erota sulassa sovussa ja muuttaa asuntonsa myytyään eri osoitteisiin. Mutta kun Tuula kutsuu taloon syrjähypyn, Marcon (Ilkka Villi), päättää Juhani kostaa sen palkkaamalla stripparin, Ninan (Anna Easteden), näyttelemään uutta tyttöystävää ja savustamaan Tuulan pihalle. Seuraa tapahtumaketju, joka paljastaa rakkauden ja vihan vitsaukset. Juhani ja Tuula punovat mitä mielikuvituksellisempia, koomisempia ja kamalampia tapoja loukata ja syyllistää toisiaan avioliittonsa aikaisista virheistä ja vääryyksistä.

» Marianna Films / Mika Kaurismäki -kotisivut
   
 
Imitation Game

Vikke Viikinki ja Peppi Pitkätossu