FS-Film Oy

EtusivuValkokangasDVDHDUutisetYhteystiedotPressiTeatteri

Uutiset
23.10.2009
ELOKUVASTA PARANORMAL ACTIVITY KUVATAAN ENSIMMÄISTÄ KERTAA SUOMESSA LOKALISOITU ELOKUVATRAILERI, JOKA NÄYTTÄÄ YLEISÖN REAKTIOT »
16.10.2009
Skavabölen pojat –elokuva voitti pääpalkinnon Aasian tärkeimmillä elokuvajuhlilla Korean Pusanissa »
09.10.2009
ICE AGE 3: DINOSAURUSTEN AIKA –ELOKUVA ON KAIKKIEN AIKOJEN TUOTTOISIN ANIMAATIOELOKUVA SUOMESSA »
05.10.2009
HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO –ELOKUVA RIKKOI 100 000 KATSOJAN RAJAN »
31.08.2009
HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO –ELOKUVA TEKI POIKKEUKSELLISEN SUUREN NOUSUN KATSOJATILASTOSSA TOISENA VIIKONLOPPUNAAN »
10.08.2009
JAMES CAMERONIN AVATAR–ELOKUVAN MAAILMANLAAJUINEN ERIKOISENNAKKO JÄRJESTETÄÄN MYÖS SUOMESSA 21.8. »
06.08.2009
HAARAUTUVAN RAKKAUDEN TALO VALITTIIN TORONTON ELOKUVAJUHLILLE »
10.07.2009
ICE AGE 3: DINOSAURUSTEN AIKA -ELOKUVA RIKKOI 100.000 KATSOJAN RAJAN VIIKOSSA »

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
 
4.2.2015

Vuoden 2014 elokuvien Jussi-patsaat on nyt jaettu ja eniten palkintoja nappasi He ovat paenneet –elokuva!
Betoni-Jussi –palkinto jaettiin tänä vuonna Antti Litjalle pitkästä ja monipuolisesta urasta. MTV 3:n yleisön suosikkielokuva –palkinnon voitti Autolla Nepaliin. Muut voittajat olivat:

PARAS ELOKUVA
He ovat paenneet – tuottaja Aleksi Bardy
PARAS OHJAUS
He ovat paenneet – J-P Valkeapää
MIESPÄÄOSA
Mielensäpahoittaja – Antti Litja
NAISPÄÄOSA
Ei kiitos – Anu Sinisalo
MIESSIVUOSA
Korso – Petri Manninen
NAISSIVUOSA
Päin seinää – Mimosa Willamo
KÄSIKIRJOITUS
Päin seinää – Antti Heikki Pesonen
KUVAUS
Tuulensieppaajat – Peter Flinckenberg
MUSIIKKI
Eedenistä pohjoiseen – Sanna Salmenkallio
ÄÄNISUUNNITTELU
He ovat paenneet – Micke Nyström
LEIKKAUS
He ovat paenneet – Mervi Junkkonen
LAVASTUS
Palsa – Markku Pätilä
PUKUSUUNNITTELU
Onneli ja Anneli – Auli Turtiainen
MASKEERAUSSUUNNITTELU
Vadelmavenepakolainen – Jessica Simonsson
DOKUMENTTIELOKUVA
Eedenistä pohjoiseen – ohjaaja Virpi Suutari

Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944.
Jussi-ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati, jossa olivat tällä kertaa mukana tuottaja Riina Hyytiä, ohjaaja Zaida Bergroth, näyttelijät Laura Birn ja Antti Reini, käsikirjoittaja Simo Halinen, kuvaaja Juge Heikkilä, musiikintekijä Mauri Sumén, äänisuunnittelija Tuomas Seppänen, leikkaaja Kimmo Kohtamäki, lavastajaPete Neuvonen, pukusuunnittelija Riitta Peteri, maskeeraaja Hannele Herttua, elokuvakriitikko JuttaSarhimaa sekä Filmiauran hallituksesta Mika Siltala(pj), Manna Katajisto (vpj), Kalle Kinnunen, Matti Paunio, Minna Lampolahti ja Riina Liukkonen. Filmiauran hallituksen jäsen Lasse Saarinen oli jäävi eikä osallistunut ehdokkaiden valintaan.

Jussi-patsaiden lisäksi jaettiin ennen televisointilähetystä seuraavat palkinnot:
• Kettu Elokuvapalkinto annettiin Hamy Ramezanin jaRungano Nyonin lyhytelokuvalle Listen (Kuuntele). Palkinnon jakoi Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä YLEn kanssa.
• Elokuva- ja TV-alan vientipalkinto Hulda myönnettiin tänä vuonna elokuvan Big Game tuottaja Petri Jokirannalle.
• Filmiaura jakoi Nordisk Filmin Vuoden uroteko -rahapalkinnon Pelastetaan Maxim -liikkeen Lauri Kerolalle.

Lähde: Filmikamari

 

 
10.07.2009

Animaatioelokuva Ice Age 3: Dinosaurusten aika avasi ennätystuloksella viikonloppuna ja osoitti, että myös koko perheen elokuvat täyttävät elokuvasalit kesällä. Elokuva sai ensi-iltansa 1. heinäkuuta ennätyksellisellä 89 esityskopiolla Suomessa. Elokuva keräsi ensimmäisenä viikonloppunaan kaikkiaan 51.133 katsojaa, joista yli puolet eli 27.885 katsojaa tuli 3D-näytöksistä. Ice Age 3: Dinosaurusten aika –elokuvan viikonlopputulos on vuoden paras jättäen taakseen tämän vuoden aikaisemmat hitit Rööperin sekä Enkelit ja Demonit. Myös 3D-tulos on ennätyksellinen: Se on kaikkien aikojen paras viikonlopputulos. Ice Age 3: Dinosaurusten aika –elokuvan on nähnyt viiden päivän jälkeen jo yhteensä 76.316 katsojaa.

Hyvään 3D-tulokseen on osaltaan vaikuttanut 3D-teattereiden räjähdysmäinen kasvu vajaassa vuodessa. Suomessa on tällä hetkellä jo 20 elokuvateatteria, joissa voi katsoa 3D-elokuvia. ”Suomi kestää hyvin 3D-vertailussa. Jos verrataan esimerkiksi muihin Pohjoismaihin, Suomessa on tällä hetkellä enemmän 3D-teattereita kuin Ruotsissa, Norjassa tai Tanskassa. Suomessa 3D on otettu erinomaisesti vastaan ja siitä kertoo osaltaan myös Ice Age 3 –elokuvan erinomainen avaustulos”, sanoo FS Filmin teatterilevityksen johtaja Timo Räisänen. ”Uskon, että Ice Age 3 –elokuvan myötä moni kuluttaja löytää 3D:n ensimmäistä kertaa”, jatkaa Räisänen.

Ensimmäiset 3D-elokuvateatterit avattiin Suomessa syksyllä vuonna 2008 ja nyt 3D-tekniikalla varustettuja saleja on jo Helsingissä, Vantaalla, Espoossa, Järvenpäässä, Tampereella, Turussa, Hämeenlinnassa, Oulussa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kajaanissa, Joensuussa, Mikkelissä, Lappeenrannassa, Seinäjoella, Kuusankoskella, Salossa ja Raumalla.

Ice Age 3: Dinosaurusten aika –elokuvassa seikkaillaan tällä kertaa dinosaurusten maailmassa. Elokuvan voi katsoa sekä 3D-versiona että 2D-versiona joko suomeksi puhuttuna tai originaaliäänin ja teksteillä. Elokuvan suomeksi puhutussa versiossa kuullaan ääninä mm. Antti LJ Pääkkönen, Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Sanna Saarijärvi, Hannu-Pekka Björkman sekä Duudsoneista tutut Jukka Hildén ja Jarppi Leppälä. Originaalin version ääninä ovat mm. Ray Romano, Queen Latifah ja John Leguizamo. Elokuvan levittää FS Film Oy.

SYNOPSIS
Jäätikkö on sulanut ja elo Ice Age -laaksossa rullaa entiseen malliin. Ice Age 2 -elokuvassa tavanneet mammuttipariskunta Manny ja Ellie odottavat nyt innolla perheenlisäystä, sapelihammastiikeri Diego miettii onko hänestä tullut liian pehmo ja Jyrsis jahtaa iänikuista tammenterhoaan ja saattaa samalla napata kiinni jopa aidosta rakkaudestakin.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun höpsö laiskiainen Sid sotkeutuu taas harmeihin tipahtaessaan maanalaiseen luolaan, josta avautuu täysin uusi maailma - on koittanut Dinosaurusten aika. Sid löytää kolme dinosauruksen munaa ja huomaa yhtäkkiä olevansa näiden ”äiti”. Tästä ei tykkää T-Rex -äiti, joka tulee etsimään pentujaan. Vauhdikas seikkailu voi alkaa!

Vanhojen tuttujen hahmojen lisäksi Ice Age 3: Dinosaurusten aika -elokuvassa päästään tutustumaan myös täysin uusiin, hauskoihin ja sympaattisiin hahmoihin, kuten yksisilmäiseen Buck-näätään.


FAKTAT
Maailmanensi-ilta: 1.7.2009
Alkuperäinen nimi: ICE AGE 3: DAWN OF THE DINOSAURS
Genre: animaatio / seikkailu / komedia
Vuosi: 2009

Ohjaaja: Carlos Saldanha (co-director Mike Thurmeier)
Suomenkielisissä äänirooleissa mm: Antti LJ Pääkkönen, Antti Pääkkönen, Santeri Kinnunen, Sanna Saarijärvi, Hannu-Pekka Björkman, Jukka Hildén sekä Jarppi Leppälä. Originaaliääninä mm: Ray Romano, Queen Latifah ja John Leguizamo
Käsikirjoitus: Michael Berg & Peter Ackerman sekä Mike Reiss ja Yoni Brenner (story Jason Cartereaton)

LISÄTIEDOT
FS Film Oy
Katja Kajes
katja.kajes@fs-film.fi
040 820 2010

FS Film on yksi Suomen johtavista elokuva- ja videolevittäjistä, jonka päämiehiä ovat mm. 20th Century Fox, MGM sekä New Line Cinema. Lisäksi FS Film panostaa kotimaisten elokuvien levitykseen. FS Film Oy on AB Svensk Filmindustrin tytäryhtiö.

 » Elokuvan viralliset kotisivut ja traileri
» Elokuvan suomalainen sivusto
 
 
Imitation Game

Vikke Viikinki ja Peppi Pitkätossu