FS-Film Oy

EtusivuValkokangasDVDHDUutisetYhteystiedotPressiTeatteri

Uutiset
11.10.2005
VALO -ELOKUVA ON LASTEN SUOSIKKI »
03.10.2005
PITKIN TIETÄ PIENI LAPSI -ELOKUVALLE KUNNIAMAININTA NORDISK PANORAMA -FESTIVAALILLA »
26.09.2005
TIMUR BEKMAMBETOVIN HORRORHITIN "NIGHT WATCHin" ENSIMMÄISET ARVOSTELUT NELJÄ TÄHTEÄ »
26.09.2005
MR. AND MRS. SMITH JA SIN CITY FS FILMIN KESÄN HITTEJÄ - STAR WARS EDELLEEN VUODEN KUNKKU »
02.08.2005
MAAILMANMENESTYSKIRJAAN ‘ERAGON’ PERUSTUVAN ELOKUVAN KUVAUKSET ALKOIVAT 1. ELOKUUTA »
28.06.2005
VALO ON SYKSYN SUURI KOTIMAINEN SEIKKAILUELOKUVA KOKO PERHEELLE »
22.06.2005
MIKKO LEPPILAMMESTA SAIPPUAPRINSSI »
13.06.2005
MR & MRS SMITH SUOMEN JA POHJ.AMERIKAN KATSOJATILASTOJEN YKKÖNEN »

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
 
4.2.2015

Vuoden 2014 elokuvien Jussi-patsaat on nyt jaettu ja eniten palkintoja nappasi He ovat paenneet –elokuva!
Betoni-Jussi –palkinto jaettiin tänä vuonna Antti Litjalle pitkästä ja monipuolisesta urasta. MTV 3:n yleisön suosikkielokuva –palkinnon voitti Autolla Nepaliin. Muut voittajat olivat:

PARAS ELOKUVA
He ovat paenneet – tuottaja Aleksi Bardy
PARAS OHJAUS
He ovat paenneet – J-P Valkeapää
MIESPÄÄOSA
Mielensäpahoittaja – Antti Litja
NAISPÄÄOSA
Ei kiitos – Anu Sinisalo
MIESSIVUOSA
Korso – Petri Manninen
NAISSIVUOSA
Päin seinää – Mimosa Willamo
KÄSIKIRJOITUS
Päin seinää – Antti Heikki Pesonen
KUVAUS
Tuulensieppaajat – Peter Flinckenberg
MUSIIKKI
Eedenistä pohjoiseen – Sanna Salmenkallio
ÄÄNISUUNNITTELU
He ovat paenneet – Micke Nyström
LEIKKAUS
He ovat paenneet – Mervi Junkkonen
LAVASTUS
Palsa – Markku Pätilä
PUKUSUUNNITTELU
Onneli ja Anneli – Auli Turtiainen
MASKEERAUSSUUNNITTELU
Vadelmavenepakolainen – Jessica Simonsson
DOKUMENTTIELOKUVA
Eedenistä pohjoiseen – ohjaaja Virpi Suutari

Jussi-patsaat vuoden parhaille pitkille kotimaisille elokuville jakaa elokuva-alan ammattilaisten yhdistys Filmiaura ry. Ensimmäiset Jussit jaettiin 16.11.1944.
Jussi-ehdokkaat nimeää asiantuntijaraati, jossa olivat tällä kertaa mukana tuottaja Riina Hyytiä, ohjaaja Zaida Bergroth, näyttelijät Laura Birn ja Antti Reini, käsikirjoittaja Simo Halinen, kuvaaja Juge Heikkilä, musiikintekijä Mauri Sumén, äänisuunnittelija Tuomas Seppänen, leikkaaja Kimmo Kohtamäki, lavastajaPete Neuvonen, pukusuunnittelija Riitta Peteri, maskeeraaja Hannele Herttua, elokuvakriitikko JuttaSarhimaa sekä Filmiauran hallituksesta Mika Siltala(pj), Manna Katajisto (vpj), Kalle Kinnunen, Matti Paunio, Minna Lampolahti ja Riina Liukkonen. Filmiauran hallituksen jäsen Lasse Saarinen oli jäävi eikä osallistunut ehdokkaiden valintaan.

Jussi-patsaiden lisäksi jaettiin ennen televisointilähetystä seuraavat palkinnot:
• Kettu Elokuvapalkinto annettiin Hamy Ramezanin jaRungano Nyonin lyhytelokuvalle Listen (Kuuntele). Palkinnon jakoi Suomen elokuvakontakti ry yhteistyössä YLEn kanssa.
• Elokuva- ja TV-alan vientipalkinto Hulda myönnettiin tänä vuonna elokuvan Big Game tuottaja Petri Jokirannalle.
• Filmiaura jakoi Nordisk Filmin Vuoden uroteko -rahapalkinnon Pelastetaan Maxim -liikkeen Lauri Kerolalle.

Lähde: Filmikamari

 

 
28.06.2005

Kaija Juurikkalan uusi elokuva VALO on syksyn sympaattisin koko perheen seikkailuelokuva.
VALO on vuoden 2005 ainoa kotimainen lastenelokuva ja sen on ohjannut lasten elokuviin ja draamasarjoihin erikoistunut Kaija Juurikkala. Hänet palkittiin elokuvataiteen valtionpalkinnolla v. 2003. Juurikkalan edellinen pitkä elokuva oli v. 2001 valmistunut Kyytiä Moosekselle.

VALO on tarina lapsilta lapsille. Elokuva perustuu taiteilija Aleksanteri Ahola-Valon 7-vuotiaana kirjoittamiin päiväkirjateksteihin. Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä vaikuttanut Aleksanteri Ahola-Valo kulki pitkän matkan lapsinerosta kuvataiteilijaksi ja kasvatusfilosofiksi. Ahola-Valon (1900-1997) taiteellinen ja kirjallinen tuotanto kattaa yli 10 000 teosta. Hänen elämäntyötään vaalii VALOLA säätiö.

SYNOPSIS:
VALO on kotimainen lasten seikkailuelokuva lasten rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja ystävyydestä. Menneeseen aikaan sijoittuva elokuva kertoo 9-vuotiaasta Valo -pojasta, joka muuttaa isänsä kanssa pieneen kylään. Isän menneisyyden takia he päättävät elää uudessa ympäristössä mahdollisimman huomaamatonta elämää. Suunnitelma ei kuitenkaan onnistu, sillä Valo, ystävänsä Ville ja kylän lapset pistävät kylässä tuulemaan. Valtaapitävät huolestuvat lasten toimeliaisuudesta ja päättävät rangaistukseksi sulkea kylän ainoan koulun. Se ei kuitenkaan lapsia pysäytä, vaan he päättävät perustaa oman koulun. Osa aikuisista ei kuitenkaan sulata moista toimeliaisuutta, vaan kieltävät lapsilta senkin. Lapset eivät luovuta, vaan perustavat salaisen koulun. Miten pitkälle lapset ovat valmiita menemään omien ideoidensa ja ajatusten puolustamiseksi?

*****

Elokuvan teemat liittyvät lasten oikeuksiin, ja erityisesti oikeuteen saada käydä koulua. Tämä teema on yhtäläinen kansainvälisen lastenoikeuksien järjestön UNICEF:n kanssa, joka on elokuvan aatteellinen yhteistyökumppani yhdessä taiteilija Aleksanteri Ahola-Valon elämäntyötä vaalivan VALOLA SÄÄTIÖN kanssa. VALO elokuva on yksi puheenvuoro Unicefille tärkeästä teemasta: Lapsen oikeudesta käydä koulua. Koulutus on eräs tärkeimmistä keinoista parantaa lasten asemaa.

Elokuva pohjautuu Ahola-Valon lapsuudessaan kirjoittamiin päiväkirjoihin. Inkerinsuomalainen Ahola-Valo eli värikkään elämän Venäjällä, Neuvostoliitossa, Suomessa ja Ruotsissa. Päiväkirjat on julkaistu Suomessa nimellä 'Koulupojan päiväkirjat' (Kustantaja Elpo ry).

Elokuva on suomalais-ruotsalais-norjalainen yhteistyö. Tämän elokuvan myötä kolme pohjoismaista draamatuottajaa ovat aloittaneet yhteistyön. Elokuvan vastaava tuottaja Periferia Productions on Oulun seudulla Ii´ssä toimiva elokuvatuotantoyhtiö. Pohjoismaiset yhteistuottajat ovat ruotsalainen tuottaja John Olsson, Giraff Film ja Peter Possne, SONET Film sekä oslolaiset tuottaja-ohjaajat Thomas Robsahm ja Margreth Olin, Speranza Film. Pohjoismaiset elokuvainstituutit sekä Pohjoismainen elokuva- ja tv-säätiö tukevat tuotantoa.

Tärkeä osuutensa tässä tuotannossa on alueellisella yhteistyöllä. Elokuvan kautta luodaan elävää yhteistyöverkostoa elokuva-alan ja kuvauspaikkakuntien välille. Elokuva kuvattiin Oulun seudulla, Haukiputaan, Iin ja Yli-Iin kunnassa sekä Pohjois-Ruotsissa Luulajassa kesällä ja syksyllä 2004. Ensi-ilta elokuvateattereissa on 7. lokakuuta 2005. Elokuva esitetään myös Ruotsissa ja Norjassa elokuvateattereissa.

Elokuvan aikuisnäyttelijöitä ovat mm. Teijo Eloranta, Rea Mauranen, Hannu Kivioja, Pentti Korhonen, Antti Litja ja Olka Horila. Mukana on myös Norjan kansallisteatterin näyttelijä Morten M. Faldaas. Lapsirooleja varten koekuvattiin 4500 lasta Oulussa ja Haukiputaalla. Päähenkilöä, 9-vuotiasta Valoa esittää oululainen Vili Järvinen (8v). Hänen ystäviään esittävät oululaiset Joni Kehusmaa (11v), Sara-Maria Juntunen (11v), Alina Sakko (12v) ja haukiputaalainen Eveliina Uusitalo (8v).

Elokuvan ohjaaja Kaija Juurikkala on tunnettu ja palkittu lasten- ja nuortenelokuvistaan. Käsikirjoittaja Markku Flink on työskennellyt Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa käsikirjoittajana, ohjaajana ja dramaturgina. Jussi-palkitut kuvaaja Harri Räty ja äänisuunnittelija Pekka Karjalainen tunnetaan mm. Jarmo Lampelan elokuvista.

Tuottaja Outi Rousu on ollut alalla vuodesta 1985. Hän on tullut tunnetuksi erityisesti lastenelokuvan puolestapuhujana. Periferia Productions yhtiön tuotantoprofiiliin kuuluvat pitkät ja lyhyet näytelmäelokuvat, erityisesti lastenelokuvat. Yhtiön kansainväliseen verkostoon kuuluvat kaikki Pohjoismaat, Englanti, Irlanti, Saksa ja Japani.

*****

    
 
Imitation Game

Vikke Viikinki ja Peppi Pitkätossu