FS-Film Oy

EtusivuValkokangasDVDHDUutisetYhteystiedotPressiTeatteri

DVD Uutiset Nyt DVD:nä Tulossa DVD-arvostelut Arkisto Palaute
Uutiset
10.05.2014
2013 myyntijulkaisu -palkinnon sai SF Filmin levittämä 007 SKYFALL »
Viiden tähden illassa juhlittiin kuvatallennealaa. Vuoden 2013 myyntijulkaisu -palkinnon sai SF Filmin levittämä 007 SKYFALL.

Suomen elokuvatoimistojen liitto ry:n tallennelevittäjät juhlivat 9.5 lähes sadan juhlavieraan voimin Viiden tähden ilta -gaalassa Teatteri Forumissa Helsingissä k...

04.02.2014
LAULU KOTI-IKÄVÄSTÄ PALKITTIIN JUSSI-GAALASSA »
19.12.2013
SELÄNNE LÄHENEE PLATINARAJAA »
11.11.2013
WE ARE WHAT WE ARE NIGHT VISIONS -FESTIVAALIN KATSOTUIN ELOKUVA »
18.09.2013
VELIPUOLI (HALVBROREN) KERÄÄ PALKINTOJA »
20.12.2010
VESKU ylitti kultarajan »
23.02.2010
TARU SORMUSTEN HERRASTA -TRILOGIAN ODOTETTU BLU-RAY –JULKAISU 9.4.2010 »
10.07.2008
GANES ON ENSIMMÄINEN KOTIMAINEN ELOKUVA. JOKA JULKAISTAAN BLU-RAYNA »

1 | 2 | 3 | 4 | 5
 
10.07.2008

Ganes Blu-ray on myös ensimmäinen Suomessa tuotettu Blu-ray

FS Film julkaisee perjantaina 11.7. JP Siilin ohjaaman Ganes-elokuvan teräväpiirtoisessa Blu-ray-formaatissa. Blu-ray-tuotannosta vastaa Craft Finland Oy. Kyseessä on ensimmäinen kotimainen elokuva, josta on tuotettu Blu-ray kotimaisin voimin. Itse elokuvan on tuottanut Helsinki-filmi.

"Ganes oli huikea menestys sekä elokuvateattereissa että DVD-myynnissä. On todella upeaa, että Ganes saa jälleen kerran kunnian olla viitoittamassa tietä muille, tällä kertaa kotimaisen Blu-ray-tuotannon ensi askeleen ottajana," kommentoi toimitusjohtaja Antti Toiviainen FS Film Oy:stä.

Blu-ray tuo katsojan kotiteatteriin täysin uudenlaisen kuvanlaadun. Blu-rayn kuva on viisi kertaa tarkempi kuin DVD:n. "Blu-ray merkitsee todellista lisäarvoa elokuvan kotikatsomiselle, se on yhtä iso harppaus kuin VHS:stä DVD:lle. Juuri Ganes on oikea projekti saamaan tämän kristallinkirkkaan esitystavan", Helsinki-filmin tuottaja Aleksi Bardy toteaa.

Ganesin Blu-rayssa on lisäksi hyödynnetty Blu-rayn tarjoamia monia uusia mahdollisuuksia kuten esimerkiksi kuvakommenttiraitaa, jossa katsoja kommenttiraidan valitessaan näkee kommentoijat pienessä videoruudussa samanaikaisesti elokuvaa katsoessaan. Aikaisemmin tekijöiden kommentit on voinut vain kuulla. Ganesin Blu-rayllä elokuvan tekoa kommentoivat Remu Aaltonen ja Remua näytellyt Eero Milonoff. Myös elokuvan äänimaailma on optimoitu kotikatsomista ajatellen.

"Ganes on kiistaton todiste siitä, että Suomessa osataan tehdä hyvien elokuvien ohella myös maailmanluokan Blu-ray-julkaisuja", sanoo Suomen johtava Blu-ray-asiantuntija Petri Teittinen. "BonusView-standardin ominaisuuksia hyödyntävä julkaisu sisältää erittäin viihdyttävän kuvakommenttiraidan sekä häviöttömästi pakatun 7.1-kanavaisen Dolby TrueHD -ääniraidan, joka on remiksattu kotiteatterin äänentoistoa varten. Ganesin äänimaailma rokkaa kotiteattereissa maukkaammin kuin elokuvateattereissa konsanaan", Teittinen jatkaa.

Lisäksi Ganes Blu-rayllä käytetään tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa soittimessa luotavia tekstityksiä. Tekstitystyyliä vaihtamalla katsoja voi muuttaa tekstityksen kokoa ja sijaintia. Tämä tuottaa lisäarvoa erityisesti videotykillä katsottaessa, jolloin tekstitys voidaan säätää tavallista pienemmäksi ja suuri kuva pääsee häiriöittä oikeuksiinsa.

FAKTAA BLU-RAYSTA
• Blu-ray on maailman johtavien laitevalmistajien kehittämä HD-levyformaatti.
• Nimi tulee lasersäteen väristä: levyjen luentaan käytetään lyhytaaltopituista sinistä laseria tavanomaisen punaisen sijaan. Tämä mahdollistaa sen, että levylle voidaan tallentaa enemmän dataa kuin nykyisille DVD- ja CD-levyille.
• Blu-ray tuo katsojalle tavallista televisiota ja DVD-levyjä huomattavasti tarkemman kuvan, jota kutsutaan teräväpiirtokuvaksi (englanniksi High Definition eli HD).
• Blu-rayn kuva on viisi kertaa tarkempi kuin DVD:n.
• Elokuvien ääniraidat toistuvat Blu-rayltä jopa laadukkaampina kuin elokuvateatterissa.
• Blu-ray vaatii oman Blu-ray-soittimensa tai esimerkiksi PlayStation 3 –pelikonsolin, joka toistaa myös Blu-ray-levyjä. Suomen markkinoille ensimmäiset Blu-ray-soittimet ilmaantuivat vuoden 2006 lopulla.
• Blu-ray vaatii teräväpiirtotelevision, jotta Blu-rayn kuva toistuu parhaimmalla mahdollisella tavalla.
• Vain Blu-rayn avulla taulutelevisioiden omistajat saavat kaiken hyödyn irti hankinnastaan ja pääsevät nauttimaan huippulaatuisesta kuvasta, sillä televisiokanavat eivät joitakin maksullisia kanavia lukuunottamatta lähetä aitoa teräväpiirtokuvaa. Myöskään DVD:t eivät yllä teräväpiirtoon.
• Blu-ray kilpaili aikaisemmin HD-soittimien markkinoilla HD DVD:n kanssa. Blu-ray syrjäytti kuitenkin HD DVD:n ja on nyt valittu formaatiksi, jota useimmat laitevalmistajat ja elokuvastudiot tukevat.

Ganes Blu-rayn tekniset tiedot:
Kuvaformaatti: 1080p HD Widescreen 1.78:1
Ääniraita: Suomi: Dolby TrueHD 7.1, DD 2.0. Kommenttiraita: 2.0
Säädettävä tekstitys: suomi heikkokuuloisille, ruotsi, englanti.
Sisältää myös:
• Eero Milonoffin ja Henry ’Remu’ Aaltosen 'BonusView*' kuvakommenttiraidan*
• Koosteet: ”Making of Ganes” ja ” Ganes elokuva – Stay Tuned dvd tallenteelta Remu & Hurriganes (oowee-oohla)”
• Poistettuja kohtauksia ohjaajan kommentein
• Trailerin ja teaserin
• Musiikkivideon: ”I Will Stay”
• Kuvagallerian

* Vaatii BonusView (Profile 1.1) -yhteensopivan Blu-Ray soittimen

» Ganes Blu-ray
   
 
Imitation Game

Vikke Viikinki ja Peppi Pitkätossu