Tuotanto

LUOMME MAAILMOJA, JOIHIN IHMISET HALUAVAT PALATA

TUOTANTOTOIMINNAN ESITTELY

SF Studios on ollut Pohjoismaiden johtava elokuva- ja TV-yhtiö lähes sadan vuoden ajan. Olemme tuottaneet ja jaelleet monia Pohjoismaiden elokuvahistorian tunnetuimpia elokuvia ja tv-sarjoja. 

Erikoisalaamme on tuottaa – myös yhteistyössä – suosittuja ja tasokkaita elokuvia ja TV-sarjoja laajalle yleisölle. SF Studios Production on keskittynyt tanskan- ja 

ruotsinkielisiin markkinoihin, mutta laajentaa parhaillaan toimintaansa myös kehittämällä useita kansainvälisiä englanninkielisiä elokuvia.

RUOTSI

SF Studios Production aloitti toimintansa Ruotsissa 1919. Yhtiöllä on pitkä ja maineikas historia sekä elokuva- että TV-tuotannossa. Esimerkkeinä Ingrid Bergmanin, Greta Garbon ja Ingmar Bergmanin elokuvia ja monet Astrid Lindgrenin tunnetuimpien teosten TV-tuotannot.

Vuonna 2013 SF Studios Production vahvistui entisestään ostamalla Tre Vänner -yhtiön, kirjailijoiden ylläpitämän tuotantoyhtiön, jonka käsikirjoittajat Michael Hjorth, Johan Kindblom ja Tomas Tivemark perustivat 1995. Viime vuosien kuluessa SF Studios ja Tre Vänner ovat julkaisseet elokuvia yhteistuotantoina, esimerkkeinä Rahalla saa -trilogia,  Bamse ja rosvokaupunki ja Mies, joka rakasti järjestystä (Ruotsin kaikkien aikojen katsotuimpia elokuvia ja Ruotsin Oscar-ehdokas 2016) sekä TV-sarjoja kuten Wallander ja Svensson Svensson.

TANSKA

Tanskan SF Studios Production on tehnyt elokuvia ja TV-ohjelmia vuodesta 2005. Ansiolistalla ovat menestykset kuten Pernille Rose Grønkjærin dokumenttielokuva Klostret, Mads Matthiesenin esikoiselokuva Teddy Bear, Niels Gråbølin näytelmäelokuva Gaven sekä Kultaisen palmun voittajan Bille Augustin elokuvat Marie Krøyer ja Stille Hjerte.

Viime vuosien aikana Tanskan SF Studios Production on kunnostautunut TV:ssä tuottamalla kolme kautta komediasarjaa  Rita, yhden kauden uraauurtavaa rikossarjaa Norskov ja yhteistuotannossa kolme kautta Rantahotelli-sarjaa, joka on Tanskan TV-historian kaikkien aikojen suosituimpia sarjoja.

KANSAINVÄLINEN ELOKUVA

Parhaillaan SF Studios Production laajentaa englanninkielisten elokuviensa tuotantoa tavoittaakseen suuremman kansainvälisen yleisön.

Juuri nyt kehitämme projekteja yhdessä muun muassa seuraavien kykyjen kanssa: Daniel Espinosa (Lapsi 44, Turvatalo), Rahalla saa II), ohjaaja Jens Jonsson, joka on voittanut palkintoja Cannesissa, Berliinissä ja Sundance-festivaaleilla (Rahalla saa III) ja kirjailijat kuten Hagai Levi (The Affair, Terapiassa) sekä Josh Campbell ja Matt Stuecken (10 Cloverfield Lane).